Flors de bach


Alejandro Bonet

Tractament amb Flors de Bach


Les Flors de Bach, com les coneguem van ser decobertes pel metge, homeòpata i investigador Edward Bach a finals dels anys 20 i principi dels 30. El tractament amb Flors de Bach es una de les anomenades terapies alternatives, encara que a Ecoterra considerem que són teràpies naturals. La seus utilització va desde tractaments per enferemetats físiques o psicosomàtiques a trastorns psicológics o emocionals. 

La utilització terapéutica de les flors es remotna a la antiga Xina, on s´utilitzaven amb finalitats terapèutiques. Edward Bach va donar a conèixer aquestos remeïs, en total hi han 38, preparats a base de determinades flors fresques. Aquestes flors se enfonsen duranta un temps en aigua mineral i es deixen a la llum del sol per a preservar les característiques de cada flor. Segons Edward Bach, les enfermetats fisiques tenen un orige emocional, açó es, si els conflictes emocionals permaneixen durant molt de temp en una persona es reflexa en el propi cos físic. Les Flors de Bach restauren el equilibri emocional per resoldre la enfermetat física.

Les set emocions o grups de emocions que es tracten en aquesta teràpia són : por, incertessa, hipersensibilitat, idees externes, falta de interés, soletat, desesperació i preocupació excesiva pels demés.

Segons Cristina Moragas: "Las esencias florales actúan sobre el estado de ánimo, compensando el sistema nervioso y estabilizando el pensamiento, por eso muchos síntomas físicos desaparecen. No inciden sobre la enfermedad ni el cuerpo físico, sino sobre el estado de ánimo implicado en la enfermedad".

En Ecoterra utilitzem les Flors de Bach també com a complement de altres terapies, per poder ajudar al pacient a prendre conciència i poder ajudarlo més ràpidamente a realitzar els camvis necessaris per a millorar la seua vida, ja siga como a complement de sesions de Coach, com consultas de Naturopatia i nutrició, així aconseguim donarli al paciente una eina més per a que aconseguir els seus objectius siga més fàcil. Un dels avantages d´aquesta teràpia es que es pot realitzar tant en adults, com en xiquets amb molts bons resultats.